Ziua energeticianului

de SSH19 iulie 2020

Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA, transmite un gând bun cu sănătate tuturor energeticienilor!

Instituirea Zilei enerticianului a fost făcută prin DECTRETUL nr. 507 din 18 decembrie 1972, publicat în Monitorul Oficial 154 din 21 Decembrie 1972, cu următorul conținut:

DECTRETUL nr. 507 din 18 decembrie 1972

Acordînd o deosebitã preţuire oamenilor muncii care lucreazã în sectorul energetic şi pentru a le prilejui o zi festivã în vederea trecerii în revistã a realizãrilor obţinute şi a stimulãrii în activitatea viitoare, consiliul de stat al republicii socialiste românia decreteazã: articol unic se instituie "ziua energeticianului", care se va sãrbãtori în fiecare an în a treia duminicã a lunii octombrie. sursa

Începând cu anul 1992 Ziua enerticianului se serbează pe data de 20 iulie sub semnul patronului spiritual Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Considerând că Sf. Ilie este stăpânul fulgerelor, acesta devine astfel patron spiritual al tuturor energeticienilor. Fiind printre puținele sărbători pe care le mai țin breslele din România, în preajma acestei sărbători se desfășoară o competiție profesională intitulată Trofeul energeticianului, unde participă energeticieni din toată țara pentru ași demonstra abilitățile profesionale în domeniul energetic.


Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA, transmite un gând bun cu sănătate tuturor energeticienilor!

Servici fără evenimente!Energeticienii prin munca lor, proiectează, realizează, exploatează şi întreţin complexul sistem de producere şi distribuţie a energiei electrice. Ei sunt soldaţi ai luminii.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.