CEH a găsit rezolvarea problemelor

de SSH13 SEPTEMBRIE 2020

Nu este prima oară când au fost anunțate, cu mult timp înainte, întreruperi ale circulației trenurilor datorită lucrărilor programate. Termocentrala Mintia folosește cărbune din Valea Jiului, acesta fiind transportat pe calea ferată până la termocentrală.

Conform programării, circulația trenurilor a fost întreruptă. Cărbunele nu a mai ajuns la termocentrală. Acest lucru nu ar fi o problemă dacă ar exista stoc de cărbune în termocentrală.

Constituirea stocului de cărbune a fost unul din punctele importante pentru care organizația noastră sindicală a militat în mod constant, atât în anul 2020, cât și în anul 2018

Termocentrala Mintia este oprită de 8 zile din lipsa stocului de cărbune. Manifestarea spontană a salariaților termocentralei Mintia, nemulțumiți de lipsa de implicare a factorilor de decizie, de neacordarea drepturilor salariale, a început acum 7 zile, și continuă și astăzi. 5 salariați se află în greva foamei de 5 zile.

Termocentrala Mintia este o sucursală a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Patronul este statul Român prin Ministerul Energiei Economiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

Până la această oră patronul, statul, nu s-a interesat de starea celor 5 salariați aflați în greva foamei de 5 zile.

În tot acest timp angajatorul(CEH) a căutat soluții pentru a rezolva problemele ridicate de către salariați, verificarea pontajelor pentru a vedea cine sunt cei care-și manifestă nemulțumirile.

Soluția la problemele angajaților

Dacă patronul, statul, nu s-a deranjat până la această oră, angajatorul(CEH), după lungi frământări, a găsit soluția la problemele societății, implicit ale angajaților, a găsit soluția la lipsa stocului de cărbune, la neacordarea drepturilor salariale, la lipsa investițiilor, a reparațiilor necesare pentru siguranța personalului și a instalațiilor.

Soluția găsită de angajator (CEH), este acționarea în instanță a Sindicatului Solidaritatea Hunedoara. Acțiunea în instanță are rolul de a constata nelegalitatea grevei.

Această acțiune în instanță are doar rol de intimidare.

Dar cum de ne-au găsit pe noi? La nivelul termocentralei Mintia sunt două sindicate, noi reprezentăm 25% din salariații termocentralei, respectiv 4% din salariații CEH. Niciunul din cele două sindicate de la Mintia nu este reprezentativ la nivelul CEH.

Dacă asta este soluția găsită de angajator și susținută de patron, nu ne mai mirăm de ce societatea se află în această situație.

CEH a găsit rezolvarea problemelor

Cum devin membru?

Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

• TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII?

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.