Sesizare către Serviciul Român de Informații

de SSH12 AUGUST 2020


Ca urmare a situaţiei financiare critice în care se află Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., a neplăţii integrale a drepturilor salariale pe ultimele cinci luni şi a lipsei de siguranţă a locurilor de muncă, starea de nemulţumire a salariaţilor din cadrul Termocentralei Mintia se accentuează de la o zi la alta, lucru ce a culminat cu o serie de proteste spontane în ultima perioadă.

Atragem atenţia asupra hotărârii luate de salariaţi în urma protestului spontan care a avut loc la data de 29.07.2020, transmis de organizaţiile sindicale către Guvern, MEEMA, Instituţia Prefectului, conducerea S. CEH S.A. prin adresa nr. 124/29.07.2020 (respectiv nr. 39/29.07.2020), în care se comunică intenţia salariaţilor de a opri lucrul la data de 18.08.2020, şi solicitarea de întocmire a unui program de închidere a Termocentralei Mintia cu asigurarea măsurilor de protecţie socială.

Acest ultimatum a fost dat în lipsa unui Program de reorganizare, restructurare a S. CEH S.A., în lipsa unei transparenţe guvernamentale faţă de salariaţii termocentralei şi reprezentanţii lor cu privire la siguranţa locurilor de muncă.

Menţionăm faptul că până la această dată, oficialii guvernului, ai MEEMA sau ai S. CEH S.A. nu au venit cu un răspuns la revendicările salariaţilor, motiv care poate duce la oprirea Termocentralei Mintia pe data de 18.08.2020.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara din cadrul Termocentralei Mintia, nu îşi asumă reponsabilitatea declanşării unui conflict colectiv de muncă, prin urmare solicităm intervenţia organelor abilitate ale statului pentru a evita sistarea activităţii centralei.

Sesizare către Serviciul Român de Informații


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.