Scrisoare deschisă

de SSH25 SEPTEMBRIE 2020

SCRISOARE DESCHISĂ

beneficiarilor sistemului centralizat de termoficare din Deva


Sindicatul Solidaritatea Hunedoara îşi exprimă din nou regretul faţă de situaţia neplăcută în care s-au aflat peste 22000 de locuitori ai municipiului Deva, care timp de trei săptămâni nu au avut asigurată apa caldă.

Prin această scrisoare vrem să arătăm buna credinţă a energeticienilor de la Mintia, care în ciuda faptului că nu şi-au primit drepturile salariale de aproape şapte luni ( sume restante între 4000-6000 lei/salariat), au pornit instalaţiile imediat ce acestea au fost reparate, chiar dacă reparaţiile nu sunt încă la standardul dorit, fiind conştienţi de importanţa asigurării apei calde pentru fiecare beneficiar în parte.

Facem această precizare având în vedere acuzaţiile lansate în spaţiul public de către domnul preşedinte PNL-HD Lucian Heiuş şi de către domnul primar Florin Oancea, care într-o conferinţă de presă au acuzat energeticienii de la Mintia şi liderii de sindicat că fac jocuri politice folosind salariaţii şi termocentrala Mintia ca armă electorală.

Atragem însă atenţia abonaţilor la sistemul centralizat de încălzire, că indiferenţa Guvernului României, a ministerului de resort precum şi a celor care reprezintă astăzi judeţul şi comunitatea locală au lăsat termocentrala Mintia în continuare fără stocuri de cărbune, fără piese de schimb, existând oricând riscul de oprire la zero.

Având în vedere cele de mai sus, facem un apel public la cetăţenii municipiului Deva să susţină public demersurile Sindicatului Solidaritatea Hunedoara şi acţiunile civice ale Asociaţiei Hunedoara suntem Noi, pentru a obliga Guvernul României să asigure funcţionarea Termocentralei Mintia în condiţii de siguranţă, pentru a putea trece sezonul rece fără probleme.

Termocentrala Mintia este un bun naţional, amortizat, cu soluţii de conformare la condiţiile de mediu, cu perspectivă de viitor, singurul mare producător de energie electrică şi termică din regiune, iar sabotajul funcţionării acesteia trebuie oprit imediat.


SOLIDARITATE! ATITUDINE! UNITATE!Vizitați pagina noastră de știri, unde veți găsi articole care cuprind o parte din demersurile și sesizările noastre.


Cum devin membru?


Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.