Comunicat de presă

de SSH22 APRILIE 2020

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunoștiința opiniei publice încercările oficialilor din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de a împiedica orice demers al sindicatelor și partidelor politice din Județul Hunedoara menit să ducă la salvarea Termocentralei Mintia de la faliment.


Astfel, la data de 22.05.2019, Consiliul Tehnico-Economic (CTE) la nivelul Ministerului Energiei a avizat cu majoritate de voturi studiul de Fezabilitate elaborat de firma japoneză Kansai Electric Power cu titlul: "Implementarea unei centrale de înaltă eficiență alimentată cu gaz, cu ciclu combinat, în cadrul centralei electrice de la Deva", elaborat de specialiștii Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia, Itochu Corp și Kansai Electric Power, conform Memorandumului de înțelegere încheiat în anul 2018 între Ministerul Energiei din România, Societatea Complexul Energetic Hunedoara S. A. și Itochu Corp.

Finanțarea lucrărilor pentru centrala de înaltă eficiență alimentată cu gaz, cu ciclu combinat, va fi asigurată de partea japoneză, 85% și surse proprii 15%.

Acest proiect a fost oprit de MEEMA, minister care promovează montarea unei capacități similare cu Romgaz, finanțat integral de partea română.

Se observă clar, o încercare de a controla direcția sumelor de bani către firme "agreate", lucru care trebuie stopat.

Solicităm Guvernului României, domnului premier Ludovic Orban să deblocheze proiectul inițial acordând României și energeticii din Hunedoara posibilitatea asigurării siguranței Sistemului Energetic Național, vital pentru relansarea economică a țării după trecerea pandemiei cu noul coronavirus.

Vă informăm totodată domnule premier că diferența între cele două investiții constă în faptul că Romgaz dorește să folosească doar infrastructura actualei termocentrale de la Mintia, deci tăierea la fier vechi a unor capacități pe cărbune, cele mai performante din țară, cu putere instalată de 1275 MW.

Credit poză scriptur.ro

Comunicat de presă


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.