COMUNICAT DE PRESĂ

de SSH21 noiembrie 2018

UPDATE

Adresă transmisă către Prim-ministrul României

UPDATE

Declarație Iștoc Cristian- președinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara se solidarizează cu salariaţii care protestează împotriva:

  • demolării Termocentralei Mintia;
  • lipsei de transparenţă guvernamentală cu privire la viitorul acestei termocentrale;
  • nerespectării promisiunilor făcute de Premierul Mihai Tudose alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea la finele anului 2017, precum şi de nerespectarea Memorandumului semnat de vicepremierul României, Viorel Ştefan, la data de 14.03.2018, prin care Guvernul României se obliga să asigure veniturile necesare pentru plata restantă a contribuţiilor salariale pe primele două luni ale anului 2018, precum şi angajamentul politic prin care se anunţa continuarea activităţii energetice şi miniere în judeţul Hunedoara;
  • refuzului Consiliului de Administraţie al CEH, de a asigura stocurile de cărbune necesare realizării programului de iarnă, blocând achiziţia din alte surse, având în vedere starea deplorabilă în care au fost aduse exploatările miniere din Valea Jiului, care nu mai pot asigura necesarul de cărbune pentru cele două termocentrale hunedorene.
  • refuzului Ministerului Energiei de a pune în operă promisiunile menţionate mai sus.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara solicită prezenţa Prim-ministrului României, doamna Viorica Dăncilă, la Termocentrala Mintia pentru garantarea de către Guvernul României că în cel mai scurt timp va fi elaborată strategia pe termen scurt şi mediu prin care această termocentrală va realiza investiţiile necesare pentru conformarea la condiţiile de mediu a grupurilor nr. 3 şi 4 cu funcţionare pe bază de cărbune, până la punerea în funcţiune a unor noi capacităţi de producere a energiei electrice. 

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara solicită Guvernului României, sprijinul necesar pentru introducerea în proiectul Strategiei Energetice Naţionale, a menţinerii în funcţiune a grupurilor energetice nr. 3 şi 4 de la Termocentrala Mintia până în anul 2030.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara respinge în mod categoric scenariul prin care Ministerul Energiei face demersuri prin care România devine importator de energie electrică în regiunea de Est a UE.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara atrage atenţia asupra riscului ca populaţia Municipiului Deva să rămână fără căldură şi apă caldă în această perioadă a sezonului rece, dacă Guvernul României nu dă curs solicitărilor angajaţilor Termocentralei Mintia.

Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.