Comunicat de presă

de SSH21 APRILIE 2020

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunoștiința opiniei publice și a locuitorilor municipiului Deva, existența riscului de oprire a termocentralei Mintia în perioada următoare din cauza lipsei stocurilor de cărbune și a întreruperii circulației trenurilor pe calea ferată în intervalul 23-29 aprilie 2020, pentru efectuarea unor lucrări programate.


De asemenea, aducem la cunoștiința opiniei publice faptul că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a refuzat promovarea folosirii la Termocentrala Mintia a unui sort de cărbune cu conținut redus de sulf pentru conformarea instalațiilor de ardere la condițiile de mediu, cu toate că în 22 noiembrie 2019 a fost realizat cu succes testul de ardere folosindu-se cărbune fără sulf.

În prezent în depozitul termocentralei se află peste 10000 tone de cărbune (lignit), cu concentrație de sulf mai mare cu peste 2500 de ori față de cel recomandat de ICEMENERG în urma testului de ardere.

Acest derapaj este girat de MEEMA, domnul ministru Virgil Popescu fiind direct responsabil de creșterea emisiilor de SO2 ca urmare a arderii acestui deșeu provenit din zona Oradea, precum și de îmbolnăvirea populației care locuiește în vecinătatea Termocentralei Mintia.

Solicităm Guvernului României, Prefecturii Hunedoara, Primăriei Deva, Consiliului județean și cel local să oprească folosirea cărbunelui cu concentrație de sulf mai mare de 0.12%, similar cu cel testat în 22 noiembrie 2020.

Am cerut conducerii S. CEH S.A. buletinele de analiză a cărbunelui de Voievozi (Oradea), pentru a le aduce la cunoștiința opiniei publice, în încercarea de a obliga MEEMA să conformeze Termocentrala Mintia la condițiile de mediu.

Comunicat de presă


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.