Protestul spontan de la Mintia, desconsiderat de Ministerul Energiei

de SSH25 mai 2017

La sfârşitul protestului din 11 aprilie, directorul general a promis că va cerceta aspectele semnalate şi va veni cu solutii pentru corectarea derapajelor vechii conduceri.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe cererea de revendicări ale protestatarilor de la Mintia, că ministerul a şi aprobat prin Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, majorarea salariului directorului general cu aproximativ 9000 lei.

Şmecheria este alta, în felul acesta au fost de fapt majorate indemnizatiile membrilor CA, care au un procent de 25% din salariul directorului general.

Începând cu anul 1992 Ziua enerticianului se serbează pe data de 20 iulie sub semnul patronului spiritual Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Considerând că Sf. Ilie este stăpânul fulgerelor, acesta devine astfel patron spiritual al tuturor energeticienilor. Fiind printre puținele sărbători pe care le mai țin breslele din România, în preajma acestei sărbători se desfășoară o competiție profesională intitulată Trofeul energeticianului, unde participă energeticieni din toată țara pentru ași demonstra abilitățile profesionale în domeniul energetic.

La sfârşitul protestului din 11 aprilie, directorul general a promis că va cerceta aspectele semnalate şi va veni cu solutii pentru corectarea derapajelor vechii conduceri.

Printre nemulțumirile protestatarilor, se numără și cea legată de acordarea "preferențială" a unor majorări salariale precum şi de faptul că au fost făcute o serie de angajări şi promovări fără concurs.

Este inadmisibil faptul că membrii Consiliului de Administratie au aprobat majorarea cu 9000 lei a salariului directorului general, care nu era chiar mic în comparatie cu situatia societătii (11000 lei). Acest lucru este cumva, o primă acordată directorului pentru că a evitat oprirea termocentralei Mintia.

Starea de nemultumire a colegilor de la Mintia este în continuă creştere, iar deciziile Consiliului de Administratie sunt considerate un afront adus meseriei de energetician.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.