Steaua de pe Mureș a răsărit acum 50 ani

de SSH29 NOIEMBRIE 2019

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, Termocentrala Mintia, sărbătorește 50 de ani de la punerea în funcțiune.

Timp de aproape 40 de ani, Termocentrala Mintia, a treia ca putere instalată din țară, 1285 MW, a fost numită și Steaua de pe Mureș, asigurând până la 10% din necesarul de energie electrică al României.

Începând cu anul 1984, municipiul Deva beneficiază de încălzirea locuințelor în sistem centralizat, un confort de care puține localități din țară s-au bucurat.

Profesionalismul ridicat al energeticienilor de la termocentrala Mintia a vegheat timp de 50 ani buna funcționare a instalațiilor energetice, pepiniera acestora fiind Liceul Energetic din Deva unde cadre didactice cu pregătire de specialitate au reușit să livreze mai multe serii de elevi ca viitori salariați.

Începând cu anul 2013, termocentrala intră în declin, ajungând în prezent la un pas de faliment.

Declinul termocentralei Mintia a fost "gândit" în laboratoarele din București, decizii care au dus la vulnerabilizarea Sistemului Energetic Național și la dependența României de importurile de energie electrică.

Acest jaf național fiind girat și în prezent de clasa politică prin diferite grupuri de interese.

În ciuda tuturor acțiunilor de sabotare a singurului producător de energie electrică din vestul țării, care a culminat cu lipsa cărbunelui ca urmare a lipsei investițiilor în sectorul minier din Valea Jiului, un "licăr de lumină" a apărut la orizont.

Un nou răsărit

În data de 22 noiembrie 2019 la termocentrala Mintia a fost efectuat cu succes un test de ardere cu un sort de cărbune subbituminos cu conținut redus de sulf, rezultatele arătând că termocentrala este conformă la condițiile de mediu.

Folosirea cărbunelui subbituminos permite funcționarea pentru încă 50 de ani a Stelei de pe Mureș, singura condiție fiind: VOINȚA POLITICĂ.

LA MULȚI ANI, TUTUROR CELOR CARE ÎNȚELEG SĂ MILITEZE PENTRU SALVAREA ACESTUI BUN NAȚIONAL!Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.