Am sesizat DNA şi DIICOT

de SSH04 aprilie 2017

Am sesizat DNA şi DIICOT, reclamând faptul că cei care au condus ANRE şi Consiliul Concurenţei, au aplicat preferenţial directivele europene în sectorul energetic, favorizând regenerabilele în detrimentul producătorilor clasici.

Prin lipsa unor scheme de sprijin, permise de directivele europene, producătorii de energie electrică pe bază de cărbune vor dispărea. Acest lucru va duce la necesitatea importului de energie electrică, dar şi la pierderea locurilor de muncă.

La Pacs, în Ungaria, se construieşte o centrală nucleară cu o capacitate de 1000 MWh, exact cât are termocentrala Mintia în prezent, care va intra în funcţiune în 2023, iar Mintia va mai funcţiona cu un singur grup pe gaz doar până în 2024, de aici şi suspiciunea că interese străine României au pus acest scenariu în practică.

Statul român trebuie doar să aplice prevederile celor două directive europene, D 2009/72/CE respectiv D 2005/89/CE şi falimentul producătorilor de energie electrică pe cărbune ar rămâne doar o poveste urâtă.

Pentru CEH, singura soluţie viabilă rămâne acordarea de către statul român a unei scheme de sprijin care să asigure diferenţa de venit dintre costul de producţie şi cel obţinut din vânzarea energiei pe Piaţa Zilei Următoare, piaţă în care cărbunele pleacă fără nici o şansă în faţa producătorilor gen hidro, eolian, etc.

Statul român refuză să aplice prevederile directivelor europene care permit fiecărui stat membru să îşi asigure siguranţa în alimentarea continuă a reţelei. Atunci când va fi frig sau secetă în România, nici vecinii noştrii nu vor avea surplus de energie şi riscăm să ajungem la decuplări de la reţea, lucru ce va duce la un cost mult mai mare decât cel oferit printr-o schemă de sprijin care va fi finanţată de ceilalţi actori din piaţa de energie, nicidecum de populaţie.

Pentru judeţul Hunedoara, oprirea CEH va egala cu un cataclism natural în zonă. Nu poate nimeni cuantifica costurile sociale legate de falimentul CEH pentru că nimeni nu este în măsură să spună care este preţul plătit de un părinte atunci când îi pleacă copilul în străinătate ca slugă a comunităţii europene.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.