COMUNICAT DE PRESĂ

de SSH18 APRILIE 2018

Se încearcă oprirea termocentralei Mintia în avarie, din cauza lipsei alimentării cu gaze naturale

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara sesizează opinia publică cu privire la acțiunile Guvernului României prin care se încearcă oprirea termocentralei Mintia în avarie, din cauza lipsei alimentării cu gaze naturale, eliminându-se în felul acesta un important producător de energie electrică și termică din regiunea de vest a țării, fapt ce  creează o piață favorabilă de desfacere pentru energia electrică produsă în afara țării.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a sesizat de-a lungul timpului atât instituțiile politice și guvernamentale ale statului, cât și SRI, DIICOTDNA, semnalând aspecte legate de subminarea economiei naționale, însă fără nici un rezultat.

Indiferența acestor instituții față de aspectele semnalate, arată faptul că siguranța Sistemului Energetic Național este pusă sub semnul întrebării.

Începând cu data de 16.04.2018, ora 16.00, la Termocentrala Mintia a fost sistată alimentarea cu gaze naturale fără ca Ministerul Energiei să conteste această decizie și fără ca Guvernul României să intervină prompt pentru a se evita distrugerea echipamentelor și instalațiilor energetice care au rămas în funcțiune în condiții lipsite de siguranță, de peste 40 ore.

Asistăm astfel la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale cu o putere instalată de 1200 MW.

Solicităm o reacție rapidă a liderilor politici din județul Hunedoara, care sunt obligați să apere interesele cetățenilor care i-au mandatat pentru acest lucru.

Indiferența opiniei publice va duce la falimentul întregului județ.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.