Ministerul Energiei este indiferent la situația gravă care afectează termocentrala Mintia

de SSH17 APRILIE 2018

Termocentrala Mintia este supusă unui nou experiment, marca Ministerul Energiei. 

Cu toate că plata gazului metan către Romgaz a fost făcută în avans, datoria către Transgaz a pus lacătul pe vana de gaz, sistându-se astfel furnizarea acestuia către termocentrală. Experimentul constă în faptul că lipsa gazului poate afecta regimul de ardere al cazanelor, existând riscul distrugerii acestora.   Este pentru prima oară în istoria termocentralei când se sistează alimentarea cu gaze naturale.

Oprirea termocentralei lasă Deva fără apă caldă şi căldură, iar pe salariaţi şi furnizorii de echipamente, fără venituri pentru plata facturilor şi a salariilor.

Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA, a transmis o adresă către Guvernul României.

În atenția Domnului Viorel Ștefan- Vicepremier

Spre știință Domnului Anton Anton- Ministrul Energiei

Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA își exprimă îngrijorarea vizavi de situația fără precedent care a dus la sistarea furnizării gazului metan către termocentrala Mintia, lucru care pune în pericol siguranța și integritatea instalațiilor energetice.

Considerăm că Ministerul Energiei este indiferent la situația gravă care afectează termocentrala Mintia, iar lipsa măsurilor de  redresare se lasă în continuare așteptate.

Revenim cu solicitarea de a se relua dialogul social cu sindicatele din cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. și vă rugăm să ne comunicați care este stadiul Memorandumului propus de conducerea societății la data de 16.03.2018 și dacă au fost luate în considerare propunerile venite din partea partenerilor de dialog social.

Facem această solicitare, având în vedere faptul că Ministerul Energiei nu a răspuns acestor întrebări, transmise prin adresa nr. 41/20.03.2018, unde am solicitat să ni se comunice forma finală a Memorandumului, înainte de promovarea acestuia în ședința de guvern.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.