COMUNICAT DE PRESĂ

de SSH14 martie 2018

Promisiunile și declarațiile făcute în fața energeticienilor de la termocentrala Mintia au fost aruncate la coșul de gunoi

În data de 2 noiembrie 2017, la termocentrala Mintia a avut loc o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputatilor, a premierului şi a altor factori de decizie, unde a fost luată o hotărâre politică pentru a salva de la faliment Complexul Energetic Hunedoara.
  
Guvernul României se angajează la acea dată să asigure continuarea activitătii de producere a energiei electrice la termocentrala Mintia, totul pentru siguranța Sistemului Energetic National.

Foarte importante declarațiile făcute : Există interese externe pentru a micșora capacitatea energetică a României. Interesele urmăresc ca această țară să nu se dezvolte și să devină dependentă de resurse și energie. Liviu Dragnea - preşedintele Camerei Deputatilor vezi video aici.

În prezent toate promisiunile și declarațiile făcute în fața energeticienilor de la termocentrala Mintia au fost aruncate la coșul de gunoi.

În consecință prin prezenta, Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA, transmite următorul COMUNICAT DE PRESĂ.

COMUNICAT DE PRESĂ

Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA solicită intervenția urgentă a Președintelui Partidului Social Democrat domnul Liviu Dragnea, pentru salvarea de la demolare a termocentralei Mintia.

În acest sens redăm conţinutul scrisorii deschise.

Scrisoare deschisă către domnul Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat

Domnule preşedinte, veniţi de vă luaţi vorbele înapoi.

Mă adresez dumneavoastră domnule preşedinte al PSD, în speranţa că cei pe care îi păstoriţi sunt traşi la răspundere atunci când promisiunile dumneavoastră sunt aruncate la coşul de gunoi.

Mă adresez dumneavoastră domnule președinte al PSD, pentru a vă atrage atenția că promisiunile dumneavoastră făcute în fața energeticienilor de la termocentrala Mintia în noiembrie 2017, s-au bazat pe mincinoși, pe secretari de stat şi funcţionari din Ministerul Energiei, care duc mai departe programul guvernului tehnocrat de a demola cinci grupuri energetice din cadrul termocentralei Mintia, cu o putere instalată de 1000 MW, periclitând în felul acesta siguranţa Sistemului Energetic Naţional şi transformând România într-un stat dependent de importul de energie electrică.

Nimic din cele convenite împreună cu dumneavoastră în timpul discuţiilor de la termocentrala Mintia, nu a devenit realitate.

Astăzi domnule preşedinte Liviu Dragnea, Guvernul României condus de PSD-ALDE, are pe ordinea de zi un memorandum prin care se încearcă legiferarea jafului naţional, mai precis promovarea unui act normativ prin care România renunţă oficial la cele cinci grupuri energetice de 1000 MW, amintite mai sus. Memorandum promovat de Ministerul Energiei fără consultarea sindicatelor din cadrul tertmocentralei Mintia sau a conducerii executive a acesteia.

Vă solicităm domnule preşedinte al PSD, să opriţi acest jaf naţional, să reveniţi la termocentrala Mintia şi să vă asiguraţi că din ministerele româneşti vor pleca toţi cei care nu apără interesul naţional, iar ca o primă propunere vă recomandăm demiterea urgentă a secretarului de stat Doru Vişan din Ministerul Energiei, secretar de stat susţinut de PSD, responsabil de demolarea termocentralei Mintia şi a mineritului hunedorean.

Nu ne obligaţi să asistăm la falimentul României cu români la conducerea ţării, când putem trăi în bunăstare, conduşi de nişte străini.

Cristian Iştoc - preşedinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.