Către SENATUL ROMÂNIEI

de SSH01 noiembrie 2017

Către SENATUL ROMÂNIEI

Domnului Președinte Călin Popescu Tăriceanu

Vom fi atenti la toate demersurile care influentează soarta CEH, pentru a ne asigura că vom păstra INDEPENDENTA Energetică a României

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, constituit în baza Sentinţei Civile nr. 1169/2016 executorie, vă solicită sprijinul pentru continuarea activității de producere a energiei electrice și termice în Județul Hunedoara având în vedere situaţia economico-financiară dificilă cu care se confruntă Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., precum și a continuării activității de extracție a huilei energetice din Valea Jiului până în anul 2030.

Am reușit să promovăm alături de conducerea societății un proiect pentru salvarea grupurilor energetice de la Mintia care impune și modificarea în totalitate a documentației privind accesarea unui ajutor de stat de tip SIEG, proiect promovat de guvernul tehnocrat, dar care prevede și lichidarea a patru grupuri energetice, funcționale în acest moment.


Vă solicităm sprijinirea următoarelor demersuri:

1. Reformularea răspunsului la întrebarea nr. 13 din Scrisoarea CE-DG COMPE3/MML/EH/HJR/J7/2017/004151 din data de 16.01.2017, în sensul cuprinderii ca active ce vor face parte din societatea de tip SIEG ( servicii de interes economic general), a grupurilor nr. 3 și 4 cu perspectivă de funcționare până în anul 2030, grupurile nr. 5 și 6 până la data de 30.06.2020 și menținerea grupului nr. 2 în stare de conservare ca rezervă de capacitate. Cu alte cuvinte vă rugăm a ne sprijinii pentru renunțarea la demolarea grupurilor nr. 2, 4, 5, și 6 ce însumează o capacitate de producție de 840 MW, măsură angajată de România prin răspunsul la întrebarea nr.13, menționată mai sus.

2. Modificarea în sensul celor de mai sus, a memorandumului privind măsurile propuse de autoritățile române pentru soluționarea cazurilor sensibile de ajutor de stat aflate în analiza Comisiei Europene care fac obiectul dialogului structurat dintre România și CE.

3. Promovarea în Strategia Energetică a României a propunerilor Societății Complexului Energetic Hunedoara S.A. și anume:
  a). menținerea în stare de funcționare la termocentrala Mintia a grupurilor nr. 3 și 4 pe cărbune până în anul 2030, a grupurilor nr. 5 și 6, pe baza Planului Național de Tranziție până la data de 30.06.2020, urmând ca după 01.07.2020 să fie conservate și menținute ca rezervă de capacitate până la realizarea capacităților de producere prevăzute a fi realizate în proiectul de Strategie Energetică a României;
  b). modificarea Legii 123/2012, în sensul completării la art. 5 (3) cu sintagma acces prioritar, sintagmă regăsită în Directiva 2009/72/CE la art. 15 (4), în scopul acordării de prioritate la dispecerizare instalațiilor de producere care folosesc, ca sursă primară de energie, combustibili indigeni, într-un procent care să nu depășească într-un an calendaristic, 15% din totalul energiei primare necesare pentru producerea energiei electrice consumate în statul membru respectiv.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.