Propunerea Sindicatului SOLIDARITATEA HUNEDOARA vizavi de Strategia Energetică a României 2016 - 2030

de SSH25 septembrie 2017

Grupurile pe huilă nr. 3 şi 4 de la Mintia vor fi menţinute în exploatare până în anul 2030. Grupurile pe huilă nr. 5 şi 6 de la Mintia vor fi menţinute în exploatare până la 30.06.2020

Ținând cont, că la nivelu Ministerului Energiei s-a constituit un grup de lucru care va actualiza Strategia Energetică Națională a României pentru perioada 2017- 2030, Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA, face următoarele propuneri care vor fi înaintate Ministerului Energiei.

Propunerea Sindicatului SOLIDARITATEA HUNEDOARA privind Complexul Energetic Hunedoara pentru a fi cuprinsă în Strategia Energetică Națională a României 2016 - 2030, cu următorul conţinut:

Capitolul V.3.3. Capacitatea instalată și producția de energie electrică Cărbunele (pag. 80, alin. 1)

Grupurile pe huilă nr. 3 şi 4 de la Mintia vor fi menţinute în exploatare până în anul 2030. Grupurile pe huilă nr. 5 şi 6 de la Mintia vor fi menţinute în exploatare până la 30.06.2020 pe baza Planului Naţional de Tranziţie, dată la care funcţie de situaţia din Sistemul Energetic Naţional al României se va decide dezafectarea sau retehnologizarea acestora. Cele două grupuri (5 şi 6) vor suplini grupurile 3 şi 4 pe perioada lucrărilor de reabilitare cerute de normele de protecţie a mediului.

Capitolul V.3.3. Capacitatea instalată și producția de energie electrică Cărbunele (pag. 80, alin. 5 şi 6)

În urma restructurării CEH, vor rămâne în funcțiune grupurile recent modernizate şi cele ce vor fi reabilitate / retehnologizate în perioada 2018-2020, în judeţul Hunedoara, respectiv cele ale Veolia la Iași , precum și câteva grupuri mici ale altor operatori.

Resursele de huilă din România sunt costisitor de exploatat, ceea ce face improbabilă construirea unor grupuri noi în locul celor retrase, dar există posibilitatea funcţionării celor existente cu cărbune din ţară în amestec cu cărbune de import. Durata de viață rămasă a grupurilor existente va depinde de măsura în care reușesc să rămână competitive în mixul energiei electrice în urma restructurărilor și să își îndeplinească obligațiile de mediu.


Cum devin membru?
Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

  • TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII? 

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.